De Weg naar Coaching: Van Passie tot Purpose

De Weg naar Coaching: Van Passie tot Purpose

To be or not to be (Being – Identify)

I love coaching versus I am a coach

Het verschil in energie als je de woorden alleen al uitspreekt. Mijn accountant die zegt; Ik ben een accountant, of hij zegt; Ik geniet en hou ervan om financiële zaken voor iemand te regelen. De passie wat iemand graag doet versus het plichtmatige vanuit ego en mind.

Ik heb nooit een coach willen worden of mezelf als coach gezien en geloof ook heilig dat je pas een coach bent, als iemand je een coach vindt. Verder hou ik gewoon van mensen ondersteunen, helpen, reflecteren, van alle aspecten van coaching tot aan energetische therapie.

Ik word oprecht blij en voel me dankbaar als ik iemand inzichten kan geven. Samen in een energie bubbel zitten, om te kijken wat er allemaal mogelijk is. En vanuit deze verbinding en alles wat doorkomt en mag stromen, de energie en vibratie mee helpen verhogen.

Mijn pad naar het worden een coach

Het begon tijdens mijn werk in het bedrijfsleven dat ik de motivatie voelde om de Essential Coaching training in 2006 te gaan doen. Ik was ontzettend geïnteresseerd in wat er in die sessies gebeurde. Ik werkte in die tijd als verzuimadviseur en we zetten vaak een provider in die mensen na een aantal sessies weer aan werk hielp en dat lukte niet met de psychosociale sessies. De ellenlange sessies bij psychologen of lange trajecten bij grote providers en multidisciplinaire trajecten. Het intrigeerde me enorm.

Ik wilde begrijpen wat hij al begreep. Ook in die tijd had ik van hem een persoonlijkheidstest ingevuld en in de analyse zei hij wel hele rake dingen tegen me.

Wanneer ga je je leuke masker eens afzetten? Ppff nou nou. Ik schudde met m’n hoofd en wist niet dat iemand zo iets bizars kon zeggen maar ook wel in die tijd super raak. Ik weet nog dat ik dacht. Hoe kan je dit weten als je me niet kent?

In deze opleiding is mijn hart onder andere verkocht aan het werken met het holistische enneagram, werken met het onderbewustzijn, met de biosensor, spiertesten, homeopathische middelen die werken op 3 lagen.

Ik lag net in de scheiding met de vader van mijn zoon en wist dat er nieuwe tijden aan zouden komen. Ik vond het een en al openbaringen. Pittige tijd. 2 opleidingen volgen op hetzelfde moment, 32 uur in de week werken en voor mijn zoon zorgen. Maar jeetje wat kreeg ik energie van nieuwe ontdekkingen, jezelf ontdekken.

Mijn visie op coaching en persoonlijke groei

Ik geloof dat je pas dingen kan integreren als je niet alleen vanuit het mentale centrum bezig bent. Daarom zijn urenlange gesprekken vaak niet zinvol en zal je het fysieke lichaam erbij dienen te betrekken en het emotionele centrum.

Bij alle stappen die ik verder ben gaan zetten was het steeds dit wil ik, dit begrijp ik en ik wil mezelf beter leren kennen. En uiteindelijk het zien ervaren en geloven in een proces dat je op dat moment van een gesprek op het goede moment bij elkaar bent en de dynamiek wordt uitgewisseld en synergie ontstaat.

 

coaching

Iemand geeft je het vertrouwen om een inkijk te nemen in zijn of haar leven en je mag mee aan de zijlijn invoelen en objectief en neutraal feedback geven.

Sommige mensen zijn gedrevener en vinden het minder spannend, andere kunnen hun hele leven struggelen met dezelfde issues. Iedereen is uiteindelijk vrij om te beslissen wat hij of zij ermee wil doen en hoe je je leven wil inrichten.

Ik hoop dat het er eindelijk van komt, dat op scholen al vroeg les wordt gegeven, op deze wijze materie. Als wij toch al vroeger op school les hierin hadden gehad… Hoe had het er dan nu al uitgezien? Les in esoterie, meditatie op scholen, lessen in liefde en naar je hart luisteren?

Ik weet zeker dat we al Quantumsprongen hadden gemaakt.

Be Authentic.

Thinking that you are the feeling is also a product of deep rooted misidentification

Scroll naar boven
Naar ons coachingsaanbod
× Neem direct contact op!