Psychisch verzuim hoger dan ooit

Vakbladen, kranten en zelfs het RTL nieuws kopt met “Verzuim met psychische klachten hoger dan ooit”.

Terwijl verzuim op basis van fysieke klachten afneemt, blijkt het psychisch verzuim (met name bij de jongere generatie) hoger dan ooit tevoren en belangrijke drijfveer aan het worden voor langdurig verzuim.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5394422/arbo-unie-personeelstekorten-psychisch-verzuim

Onder druk of in stress reageren mensen anders dan hun authentieke zelf. Dit vraagt om een professionele benadering om emotie en gedrag van elkaar te onderscheiden en hier weer gebalanceerd en verantwoordelijk mee om te kunnen gaan.

De aandacht tijdens het psychisch verzuim is veelal gericht op het individu en iemand geleidelijk weer in zijn/haar kracht terug te krijgen.

Maar is dit wel volledig?

Het individu werkt in een team, in een organisatie. Hoe is het met de kracht van de anderen, het team, het geheel? Immers, een organisatie zonder medewerkers is nu eenmaal geen onderneming.

Het psychisch verzuim vraagt om een holistische manier van kijken. Het volledig kijken naar alles wat er zich afspeelt. Vooral durven kijken en oprecht met compassie handelen vanuit de hart energie. Deze snaar en trilling is bepalend. Zo krijgt de rationele benadering de energie die het verdient. Dit is vaak een nog onbekend- en ongezien terrein.

Step into your power gaat over in-zicht, je verantwoordelijkheid nemen, loslaten van wat niet werkt, leven naar wat je voor jezelf wil en dat manifesteren. Dit geldt net zo goed voor een onderneming. Ook deze wenst in kracht te zijn en blijven.

Wij zien dagelijks mensen in onze trajecten die het contact met zichzelf in meer of mindere mate zijn verloren. Hierin werken we aan het herstellen van de hart verbinding. Maar we wensen die hart verbinding ook met z’n allen als geheel en in zijn totaliteit te activeren en in balans te brengen.

Step into your power – samen en in verbinding.

De cijfers en ontwikkeling van psychisch verzuim liegen er namelijk niet om.

Ben jij je ook bewust van deze ontwikkeling? Resoneert deze benadering?

#businessspiritualiteit #inzetbaarheidvraagstukken #preventiefverzuim #mobiliteit #holistisch

Voor ons aanbod kijk op: https://www.bm-insight.com/nl/trajecten/

Scroll naar boven
Naar ons coachingsaanbod
× Neem direct contact op!